„Боинг“ ще пусне обновен софтуер за моделите „737 Макс 8“
20.03.2019 | 10:40
econ.bg
„Боинг“ ще пусне обновен софтуер за моделите „737 Макс 8“
В САЩ започна разследване дали „Боинг“ и Агенцията за безопасност на полетите са направили достатъчно, преди да въведат защитната система на модела в употреба

До края на месеца американската компания „Боинг“ ще пусне обновен софтуер за моделите „737 Макс 8“. Това стана след двете авиокатастрофи в Етиопия и Индонезия, при които загинаха над 340 души.

Софтуерът на „Боинг 737 Макс 8“ ще бъде обновен до края на месец март. Това заявиха от американската компания.  Мярката се налага, след двете големи катастрофи, които станаха с такъв модел самолет в Джакарта и Адис Абеба, при които загинаха над 340 души. Новият софтуер ще бъде с променена защитна система, като заедно с това ще има обновена система за изпращане на предупреждения в пилотската кабина.

„Скоро ще пуснем обновен софтуер за 737 Макс. Работим в сътрудничество с Агенцията за безопасност на полетите, Департамента по транспорт и агенцията за безопасност на транспорта във връзка с всички проблеми на полета на етиопските линии и на Лайън еър от Джакарта. Работим за качеството и сигурността на самолетите, които проектираме и се стремим да запазим доверието, което са ни оказали хората“, каза Денис Мюленберг – изпълнителен директор на „Боинг“.

В САЩ започна разследване дали „Боинг“ и Агенцията за безопасност на полетите са направили достатъчно, преди да въведат защитната система на модела в употреба.  Миналата седмица американски медии писаха, че агенцията е пренебрегнала сигнали на свои служители за проблем със системата и ги е инструктирала да оставят въпроса на производителя „Боинг”. Meждувременно американските власти наредиха да бъде преразгледан лицензът, който позволява на самолетите „Боинг 737 Макс“ да летят.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти