"Национална компания индустриални зони" за първа година е на печалба
31.01.2019 | 13:30
econ.bg
"Национална компания индустриални зони" за първа година е на печалба
Досега компанията е била на печалба само в първите години от създаването си - от лихви от апортираните парични средства, държани в банки

„Национална компания индустриални зони“ ЕАД (НКИЗ) за първа година през 2018 е на печалба от дейността си. Досега компанията е била на печалба само в първите години от създаването си - от лихви от апортираните парични средства, държани в банки.

За последните 10 години дружеството има реални инвестиции за около 552 млн. лв. и над 2300 работни места. 

В момента текат интензивни преговори с близо 20 потенциални инвеститори – инвестиционни проекти за над 160 млн. лева и откриване на повече от 1000 нови работни места.

Национална компания индустриални зони“ ЕАД е дружество от холдингов тип със 100% държавно участие в капитала, специализирано в изграждането на индустриални паркове, управление на индустриални зони и центрове за иновации, предоставяне на допълнителни услуги на инвеститорите. Компанията е създадена с цел осъществяване на стратегията на българското правителство за развитие на икономиката и подпомагане притока на преки чуждестранни инвестиции в България.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти