"Свилоза" спря работа заради липса на суровина
21.12.2017 | 15:15
econ.bg
"Свилоза" спря работа заради липса на суровина
Северозападното държавно предприятие, което е основен доставчик на компанията, не е изпълнило докрай договора си за доставка за 2016 г., а доставките за 2017 г. в повечето горски стопанства дори не са започнали

Производителят на целулоза "Свилоза" АД отново спря работа заради липса на суровина, се казва в съобщение на компанията.

Северозападното държавно предприятие, което е основен доставчик на компанията, не е изпълнило докрай договора си за доставка за 2016 г., а доставките за 2017 г. в повечето горски стопанства дори не са започнали, информира компанията. Опитите да се купи дървесина от свободния пазар също са се оказали неуспешни поради голямото търсене. Запасът от дървесина на компанията вече е изчерпан и дружеството е на прага на зимата с празни складове.

Престоят ще доведе до значителни загуби за предприятието. Това ще наруши изпълнението на сключени международни търговски договори и ще нанесе непоправими щети на имиджа на завода като коректен партньор, както и на многохилядните акционери на публичната компания, информира ръководството на "Свилоза".

То е уведомило всички държавни институции за създалата се ситуация. Взеха се съответните управленски решения, но за съжаление няма конкретни резултати за преодоляване на изоставането, завършва съобщението.

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти