Boeing и Turkish Technic сключиха споразумение по програмата Global Fleet Care
06.06.2018 | 15:55
econ.bg
Boeing и Turkish Technic сключиха споразумение  по програмата Global Fleet Care
Така Turkish Technic вече е стратегически доставчик на Boeing що се отнася до т.нар. „линейна поддръжка“, тежки поддръжки на самолетите и обслужване и поправка на компоненти

Boeing и Turkish Technic Inc., компанията, отговаряща за поддръжката, поправката и цялостния ремонт (MRO) на Turkish Airlines, сключиха споразумение за доставяне на услуги по международната програма Global Fleet Care. Така Turkish Technic вече е стратегически доставчик на Boeing що се отнася до т.нар. „линейна поддръжка“, тежки поддръжки на самолетите и обслужване и поправка на компоненти. Допълнително, двете компании ще си сътрудничат в обучението и сертифицирането на техници от различни части на света.

„Ние предоставяме богата гама от MRO услуги в над 50 международни места за линейна поддръжка, като разполагаме и с вече съществуващите ни базови съоръжения за поддръжка в Истанбул и Анкара. От 29 октомври 2018 г. още повече услуги, в допълнение към тези, които вече предлагаме, ще бъдат достъпни за нашите клиенти чрез производствената ни база на новото летище в Истанбул. Радваме се да обявим такова забележително сътрудничество с Boeing, което значително допринася и добавя стойност към дейността ни в новата база. Чрез това споразумение операторите на Boeing ще могат да се убедят в световното ниво и високото качество на услугите, които предлагаме,“ заяви Ахмет Караман, Генерален мениджър на Turkish Technic Inc.

Миналата година Boeing и турското правителство обявиха началото на инициативата Boeing Turkey National Aerospace Initiative, която подкрепя растежа на турската авиокосмическа индустрия спрямо целите, част от списъка Vision 2023, който бе специално разработен за 100-годишнината от създаването на Република Турция. Инициативата очертава стратегическа рамка, която обединява инвестициите и програмите на Boeing с турското правителство, Turkish Airlines, авиокосмически компании и доставчици в областта на инженерните науки и изследвания.

„Турция е една от водещите страни за стратегическото развитие на Boeing и виждаме голям потенциал за растеж и развитие на авиационните услуги и поддръжка в страната – заяви Марк Алън, президент на Boeing International. – Позиционирането на Турция като глобален играч в авиационните услуги е един от ключовите елементи на съвместната ни инициатива Boeing Turkey National Aerospace Initiative, която обявихме миналата година. Чрез сегашното споразумение успешното ни сътрудничество с Turkish Technic минава още една крачка напред, като така следва растежа на Boeing и Турция.“

Чрез своя отдел за глобални услуги и благодарение на програмата Global Fleet Care, Boeing предоставя техническа поддръжка на повече от 60 клиента и над 2500 самолета. Персонализираното портфолио на компанията предлага инженерни услуги и планиране на дейности, свързани с управлението на техническите характеристики на самолета. По този начин програмата подпомага значително оперативната ефективност на авиокомпаниите.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти