Toshiba отчете нетна загуба от 318 млн. долара
07.09.2015 | 11:45
Toshiba отчете нетна загуба от 318 млн. долара
От компанията прогнозираха печалба от 1,22 млрд. долара

Японският конгломерат Toshiba отчете нетна загуба от 37,8 млрд. йени или 318 млн. долара за първото тримесечие на годината, съобщава BBC.

Слабите резултати дойдоха след като компанията продаде своя дял във финландската фирма Kone в опит да потуши счетоводния скандал от миналия месец. Продажбата на пакета акции беше на стойност 946 млн. долара.

В края на юли тогавашният президент на Toshiba Хисао Танака и двамамата му предшественици Норио Сазаки и Ацутоши Нишида подадоха своите оставки. С напускането на отговорните постове в компанията, те решиха, че ще поемат отговорността за финансовия скандал, разиграл се в компанията.

Главната причина за оставките е публикуваният в понеделник доклад на независими одитори, според който финансовите показатели на Toshiba не са отговаряли на действителността през последните шест години. Печалбата е била завишена с близо 152 млрд. йени (1,2 млрд. долара).

Преди време от Toshiba прогнозираха печалба от 1,22 млрд. долара за месеците до март, което е тройно над реалните резултати. Заради това от компанията отправиха официално извинение към инвеститорите си.

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти