Ако се наложи, мога да стана министър на енергетиката, обяви Валери Симеонов
20.04.2017 | 10:40
econ.bg
Ако се наложи, мога да стана министър на енергетиката, обяви Валери Симеонов
При вчерашното откриване на 44-ото Народно събрание бившият финансов министър Владислав Горанов изчисли, че спрямо броя на депутатите, които имат, "Обединени патриоти" би трябвало да получат четири министерски кресла

Лидерът на НФСБ и съпредседател на "Обединени патриоти" Валери Симеонов обяви пред Би Ти Ви, че може да се включи в изпълнителната власт, ако се наложи. Той уточни, че няма желание да заема министерски пост, но ако получи предложение, би поел Министерството на енергетиката.

Той уточни, че този път "Обединени патриоти" ще подпишат коалиционно споразумение с ГЕРБ и това ще наложи участието им в управлението да бъде подплатено с министерски постове, за да могат да поемат отговорност. Симеонов обаче не даде отговор дали другите съпредседатели на партията Красимир Каракачанов и Волен Сидеров биха заели подобни позиции.

При вчерашното откриване на 44-ото Народно събрание бившият финансов министър Владислав Горанов изчисли, че спрямо броя на депутатите, които имат, "Обединени патриоти" би трябвало да получат четири министерски кресла.

"Тепърва тази седмица ще говорим за коалиционното споразумение, което трябва да подпишем. След това чак идва разговорът за разпределението на министерствата", добави Симеонов, като уточни, че има шанс споразумението да не бъде подписано, но той бил много малък.

Той разкри и кога с Волен Сидеров са оправили отношенията си. Това станало след преминаването им на 60-годишна възраст. "Решихме, че трябва да загърбим всичко лошо. Няма какво да делим, миналото е забравено", заяви Симеонов.

Следващият скалп, който ще закача на стената си сигурно ще е на Слави Трифонов, заяви лидерът на НФСБ и съпредседател на "Обединени патриоти" Валери Симеонов. Повод за коментара му стана излъченото снощи разследване на "Шоуто на Слави", което твърди, че в хотел в Малко Търново, собственост на Симеонов, се настаняват военни и полицаи, които са командировани да охраняват границата с Турция.

Според екипа на предаването, подготвил материала, хотел "Козият рог" е собственост на фирма "СКАТ" ООД. Симеонов обаче уточни, че е само съдружник във фирмата, тъй като законово няма право да участва в управлението ѝ. Точно заради това и нямало конфликт на интереси.

"Този хотел е само един от обектите на компанията, в която работят общо 300 души. Нямам договори нито с Министерството на отбраната, нито с МВР за настаняване на техни служители в хотела. Трябва да ги връщам ли, след като са държавни служители", заяви Симеонов, като добави, че в хотела отсядат и горски служители.

Той уточни, че двете ведомства проучват леговата база, където настаняват служителите си и той не може да повлияе на това. Опроверга и информацията, изнесена в разследването, че цената на нощувка е 70 лв.

"Толкова струва спането през уикенда. През делнични дни е 30 лв., като за тези пари гостите получават 3 пъти хранене през деня, интернет, фитнес, сауна и открит басейн", добави съпредседателят на "Обединени патриоти".

Симеонов каза още, че ще сезира СЕМ за действията на предаването, като намекна и че ще съди Слави Трифонов. Той припомни, че е успял да осъди за клевета Николай Бареков и ТВ7, както и вестник "Уикенд".

"Дневник" проверява участва ли в управлението на "СКАТ" ООД Валери Симеонов и дали фирмата е печелила обществени поръчки от някое министерство за настаняване на държавни служители в хотел "Козият рог".

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти