Барние и британския министър за Брекзит се срещат в Брюксел
05.03.2019 | 11:15
econ.bg
Барние и британския министър за Брекзит се срещат в Брюксел
Главният преговарящ на Европейския съюз Мишел Барние ще се срещне с британския министър за Брекзит Стивън Баркли в Брюксел. Двамата ще разговарят във връзка с финалните преговори за излизане на Великобритания от Съюза

Главният преговарящ на Европейския съюз Мишел Барние ще се срещне с британския министър за Брекзит Стивън Баркли в Брюксел. Двамата ще разговарят във връзка с финалните преговори за излизане на Великобритания от Съюза.

На срещата ще присъстват и други британски представители, сред които главният прокурор Джефри Кокс. Новината за разговорите идва, след като Мишел Барние и други европейски лидери заявиха, че Брюксел е готов да даде отсрочка на Великобритания за Брекзит, ако страната предостави конкретни цели за периода на отлагане на процеса по напускане на ЕС.

Броени дни остават до първоначалната дата за Брекзит – 29 март. В британската Камара на общините обаче все още няма съгласие по отношение на споразумението, което премиерът Тереза Мей договори с Брюксел. То ще бъде гласувано повторно на 12-и март. Ако бъде отхвърлено отново, британските депутати ще избират между вариантите Брекзит без сделка, но навреме или кратко отлагане на напускането с цел плавен и организиран Брекзит.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти