Бойко Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет в Брюксел
13.12.2018 | 10:10
econ.bg
Бойко Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет в Брюксел
Днес и утре в Брюксел се провежда заседание на Европейския съвет, където ще се срещнат лидерите на страните-членки. Държавните и правителствени ръководители се очаква да пристигнат за срещата около 15 часа българско време

Днес и утре в Брюксел се провежда заседание на Европейския съвет, където ще се срещнат лидерите на страните-членки. Държавните и правителствени ръководители се очаква да пристигнат за срещата около 15 часа българско време.

В кръглата маса ще вземе участие и министър-председателят Бойко Борисов. Предвижда се да бъдат обсъдени ключови теми от общоевропейския дневен ред. Акцентът ще бъде поставен върху напредъка по Брекзит, като на срещата ще присъства и премиерът на Великобритания Тереза Мей.

Друг фокус на дебатите ще бъдат многогодишната финансова рамка за периода 2021-2027, единният пазар, миграцията, както и противодействие на дезинформацията. Външната политика на Съюза, бъдещето на Европа и климатичните промени също ще бъдат обсъдени от европейските лидери.

Очаква се също така канцлерът на Австрия- страната, председателсваща ЕС в момента – Себастиан Курц, да направи обзор на напредъка по изпълнението на заключенията от предходни заседания на Европейския съвет.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти