Джак Ма бе избран за най-добър бизнесмен от "Форин полиси"
22.01.2019 | 11:55
econ.bg
Джак Ма бе избран за най-добър бизнесмен от "Форин полиси"
Основателят на „Алибаба" Джак Ма бе включен в листата на „100-те водещи световни мислители" на американското списание „Форин полиси". Той е единственият китайски предприемач в нея

Основателят на „Алибаба" Джак Ма бе включен в листата на „100-те водещи световни мислители" на американското списание „Форин полиси". Той е единственият китайски предприемач в нея.

Листата е разделена в 10 категории, сред които отбрана и сигурност, енергетика и климат, технологии, икономика и бизнес, наука и здраве. В нея са включени влиятелни политици, бизнесмени и мислители от целия свят.

Джак Ма е избран за най-добър бизнесмен, следван от основателя на „Амазон" Джеф Безос. От списанието заявиха: „Малцина са хората, за които може да се твърди, че са преобразили света. Джак Ма е пример за това. „Алибаба", основаната през 1999 г. компания за електронна търговия, даде възможност на бизнеса да достигне до някога недостъпни потребители, като свърза китайските граждани с местния и международни пазари и стимулира китайския растеж."

След създаването на Алибаба Джак Ма се превърна в най-влиятелни предприемач на Китай.

Пълният списък на „Форин полиси" ще бъде оповестен на 22 януари 2019 г.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти