Джак Ма се уморил да бъде богат
12.11.2014 | 12:41
Джак Ма се уморил да бъде богат
Шефът на Alibaba заяви, че живее под стрес

Най-богатият китаец е нещастен. Пред щатската телевизия „Си Ен Би Си“ изпълнителният директор на Alibaba Джак Ма заяви, че да бъдеш най-богатият човек в цялата страна е „голяма болка“. В момента Ма не само, че е първи по богатство в Китай, но и е двадесетият най-богат човек в света. По данни на Bloomberg Billionaires Index нетните му активи възлизат на 29,7 млрд. долара, като над 26 млрд. от тях са натрупани през тази година.

„Този месец не съм много щастлив. Има прекалено много напрежение“, коментира той. Милиардерът разкри още, че се опитва да бъде по-удовлетворен от живота, тъй като когато е нещастен, колегите му също са в лошо настроение.

Според Ма принос за стреса е оказало и рекордното листване на Alibaba, което достигна 25 млрд. долара.

Изпълнителният директор потвърди още веднъж информацията, че звеното за разплащания Alipay също ще отиде на борсата. Целта на това обаче не е да се съберат повече средства, а да се подобри контролът.

В същото време стана ясни и окончателните резултати от т.нар. Singles` day” - 11 ноември. Само за ден платформата за електронна търговия е реализирала продажби на стойност 9,34 млрд. долара спрямо 5,8 млрд. долара през миналата година.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти