Евакуират кралицата при бунтове в Лондон заради Брекзит
04.02.2019 | 14:40
econ.bg
Евакуират кралицата при бунтове в Лондон заради Брекзит
Британското правителство е изготвило таен план в случай на размирици покрай напускането на ЕС без сделка

Кралица Елизабет Втора и другите членове на кралското семейство ще бъдат евакуирани от Лондон в случай на бунтове, предизвикани от Брекзит без споразумение, става ясно от тайни планове, изготвени от правителството, пише Sunday Times, неделно издание на британския авторитетен всекидневник The Times.

Изготвените преди много години планове за евакуацията на кралското семейство по време на Студената война са били актуализирани през последните седмици, тъй като рискът продължава да нараства Великобритания да напусне ЕС без споразумение в края на другия месец.

Плановете, които първоначално са били предназначени за действие в случай на ядрена атака от Съветския съюз са предвиждали да изведат кралицата и херцога на Единбург от Лондон до тайно място, което вестникът патриотично се е съгласил да не разкрива.

"Тези планове за спешна евакуация са съществували от времето на Студената война, но сега са актуализирани в случай на граждански безредици след Брекзит без споразумение ", е заявил източник от кабинета пред изданието.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти