Кой е най-популярният милиардер в Twitter?
26.06.2013 | 17:00
Кой е най-популярният милиардер в Twitter?
Вече печално известният милиардер Айк Батиста има публикувани около 21 700 съобщения и повече от 1,3 млн. последователи

Чрез споделяне на формулата си за успех Айк Батиста стана най-популярния латино-американски милиардер в Twitter, пише "Блумбърг".

Сега обаче бразилският предприемач е атакуван в същата социална мрежа от инвеститори, които го обвиняват, че е унищожил бизнеса си. Хората с акции на притежаваната от Батиста петролна компания OGX Petroleo & Gas Participacoes използват социалните мрежи, за да го критикува. Стойността на акциите на компанията на милиардера паднаха с 82% през тази година.

Милиардерът има публикувани около 21 700 съобщения в Twitter от 2010 г. насам и има повече от 1,3 млн. последователи, почти шест пъти повече от мексиканския магнат Карлос Слим, вторият с най-голямо богатство човек в света. От своя страна Бил Гейтс, най-богатият човек на планетата има 11,8 млн. последователи.

Батиста, който беше осмият по богатство човек в света в началото на 2012 г., с приблизително състояние от 34,5 млрд. щатски долара, е публикувал средно по 18 съобщения на ден, откакто се е присъединил към Twitter.

Неговият обрат в бизнеса започна преди година, когато компанията му обяви, че първите два блока на неговата компания в Бразилия произвеждат чувствително по-малко петрол, отколкото се очаква. Освен това производствените разочарования "подкопаха" и доверието на инвеститорите в шест от неговите борсово търгуваните дружества, намалявайки личното му богатство с около 30 млрд. щатски долара към март 2012 г.

Батиста сега разпродава активи, включително и един от неговите лични джетове и намалява персонала. Акциите на OGX Petroleo & Gas Participacoes SA леко поскъпнаха с 6.4% до 83 сентавос на борсата в Сао Пауло, след близо 90% спад за последните 12 месеца, което е най-сериозната отчетена загуба сред компаниите, съставящи основният борсов индекс в Бразилия.

За 2012 г. 56-годишният бразилец е загубил 10,1 млрд. долара и е най-големият губещ след милиардерите. Експертът в сферата на комодити стоките, който се зарече да стане най-богатият човек в света до 2015 г., продаде 5,63% дял в ръководената от него минна компания EBX Group Co през месец март миналата година.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти