Кошлуков заменя Каменаров начело на БНТ до избора на нов директор
24.04.2019 | 12:40
econ.bg
Кошлуков заменя Каменаров начело на БНТ до избора на нов директор
Самият Емил Кошлуков бе сред кандидатите да заемат поста генерален директор на БНТ. След като за него бе избран Каменаров, Кошлуков стана програмен директор на обществения канал "БНТ 1"

Генералният директор на Българската национална телевизия Константин Каменаров е депозирал оставката си тази сутрин пред Съвета за електронни медии и тя е била приета. Медийният регулатор е избрал програмният директор Емил Кошлуков временно да заема поста, съобщи БНР.

Каменаров не може да заема повече поста след като преди дни получи условна присъда заради шофиране след употреба на алкохол. 

Самият Емил Кошлуков бе сред кандидатите да заемат поста генерален директор на БНТ. След като за него бе избран Каменаров, Кошлуков стана програмен директор на обществения канал "БНТ 1". Освен това той е водещ на предаването "Още от деня". От пресцентъра на държавната телевизия в момента не могат да кажат дали той ще продължи да е водещ след като временно поема поста генерален директор на медиата.

Преди година в едно от изданията на предаването Кошлуков показа среден пръст, което доведе до протест пред сградата на телевизията и искане на оставката му. По-късно той се извини за поведението си, а СЕМ наложи глоба от 3 хил. лв. на БНТ.

Междувременно Кошлуков се зае с "оптимизация" на предаването "Денят започна с култура" като отстрани и продуцента на предаването. Месеци преди това бе препоръчал да се засили "лайфстайл тематиката" в него. Временно предаването бе преместено в по-късен час.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти