Лидерите на България, Сърбия, Гърция и Румъния се събират в Белград за нови разговори
09.12.2017 | 12:00
econ.bg
Лидерите на България, Сърбия, Гърция и Румъния се събират в Белград за нови разговори
Първата среща на Съвета за сътрудничество на високо равнище между четирите страни беше във Варна

Премиерът Бойко Борисов ще вземе участие в Съвета за сътрудничество на високо равнище между България, Сърбия, Гърция и Румъния, съобщиха от правителствената пресслужба. Домакин на втората подобна среща е сръбският президент Александър Вучич, който прие гостите си късно снощи заедно с министър председателя на страната Ана Бъртабич.

В компанията на премиерите на Гърция и Румъния Алексис Ципрас и Михай Тудосе те проведоха работна вечеря в Белград. Днес обаче Бъртабич няма да участва в разговорите за развитието на икономическото сътрудничество, укрепването на регионалната стабилност и подкрепата за интеграцията на държавите в региона.

В рамките на посещението се очаква България и Сърбия да подпишат меморандум за намаляване на международните тарифи за роуминг. Сръбската държава е втората страна от Западните Балкани, с която страната ни сключва подобно споразумение, след като преди по-малко от месец беше подписан аналогичен документ с Македония.

От правителството подчертават, че отпадането на роуминга на страните от Западните Балкани с Европейския съюз е сред приоритетите на кабинета и на българския еврокомисар Мария Габриел.

Първата среща на Съвета за сътрудничество на високо равнище между четирите страни беше във Варна.

 

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти