Милиардерът, който забогатя, защото говори по евтин телефон
19.11.2013 | 12:50
Милиардерът, който забогатя, защото говори по евтин телефон
Джери Джоунс е собственик на Далас Каубойс, оценяван на 2,3 млрд. долара

През миналия месец милиардерът Джери Джоунс, собственик на отбора по американски футбол Далас Каубойс, предизвика сериозен шум в медийното пространство, след като беше уловен от камера да говори по съвсем обикновен флип телефон, по-известен като телефон тип „мида“, пише щатското издание „Далас Нюз“.

В интервю за сутрешния блок на Си Би Ес“ Джоунс обяснява, че с такъв мобилен телефон можеш да проведеш някои наистина конфиденциални разговори. Запитан какво говори за него това, че има стадион за 1,2 млрд. долара, а все още ползва телефон тип „мида“, Джоунс отговаря:

Именно по този начин имаш стадион за 1,2 млрд. долара. Ако внимаваш какво харчиш и имаш флип телефон. Не можеш да имаш всичко.“

Без съмнение стратегията на милиардера е проработила. Според сп. „Форбс“ неговият Далас Каубойс е оценяван на 2,3 млрд. долара и е най-скъпият спортен франчайз в Америка, допринасяйки много за това Националната хокейна лига да се превърне в индустрия, струваща 9 млрд. долара годишно.

Много експерти обаче критикуват Джоунс за това, че отборът му е спрял да печели в последно време. Далас Каубойс не са достигали до „Супер Боул“ през последните 17 сезона, но въпреки това са една от най-скъпите марки в световния спорт.

Всичко това говори, че явно говоренето по телефон тип „мида“ си има своите предимства.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти