Най-богатият човек в света обвини таблоид в изнудване заради лични снимки
08.02.2019 | 11:55
econ.bg
Най-богатият човек в света обвини таблоид в изнудване заради лични снимки
Джеф Безос нае Гавин де Бекер, експерт по сигурността на връзките с обществеността, който да разследва как таблоидът се е сдобил с личната информация

Джеф Безос обяви, че тиражен американски таблоид се е опитал да го изнуди с неприлични снимки, съобщава Си Ен Би Си.

Собственикът на Амазон бил заплашен от компанията, която издава Нешънъл Инкуайърър, че ще публикуват неприлични снимки, които Безос изпратил на Лорин Санчес, с която има връзка. Една от снимките била на пениса на Джеф Безос.

"Разбира се, че не искам лични снимки да бъдат публикувани, но също така не искам да участвам в добре познатата им практика на изнудване, политически услуги, политически атаки и корупция", написа Джеф Безос в интернет. American Media не коментира обвиненията в първите часове след сигнала на Безос.

Според собственика на Амазон, компанията искала от него да направи фалшиво изявление пред медиите в тяхна полза. То трябвало да гласи: "Амазон няма никакви данни или основание са подозира, че отразяването от American Media е било политически мотивирано или повлияно от политически сили".

Джеф Безос и съпругата му се разведоха след 25 години брак. Същият ден, в който беше обявен развода, Нешънъл Инкуайърър разкри връзката между милиардера и Лорин Санчес и се похвали, че има техни интимни текстови съобщения.

Джеф Безос нае Гавин де Бекер, експерт по сигурността на връзките с обществеността, който да разследва как таблоидът се е сдобил с личната информация.

Де Бекер докладва, че публикацията на Нешънъл Инкуайърър е била политически мотивирана. Точно това заключение са искали от American Media да бъде опровергано с опита им за изнудване.

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти