Очаква се оставката на шефа на БНТ Константин Каменаров
24.04.2019 | 09:00
econ.bg
Очаква се оставката на шефа на БНТ Константин Каменаров
Очаква се генералният директор на Българската национална телевизия Константин Каменаров да подаде оставка пред Съвета за електронни медии непосредствено преди заседанието на медийния регулатор, което е насрочено за 11.00 часа в сряда

Очаква се генералният директор на Българската национална телевизия Константин Каменаров да подаде оставка пред Съвета за електронни медии непосредствено преди заседанието на медийния регулатор, което е насрочено за 11.00 часа в сряда. Това научи "Хоризонт" от свои източници. 

СЕМ ще освободи Каменаров предсрочно от поста, а също така трябва да избере временно управляващ длъжността генерален директор за срок от три месеца. През това време ще трябва да се проведе конкурс за избор на нов генерален директор на БНТ. 

В дневния ред на заседанието е включен и избор на председател на СЕМ за следващите 12 месеца. 

Според принципно съгласие на членовете на медийния регулатор в седмицата след 9 май ще стартира конкурсът за избор на генерален директор на БНР. Не е изключена възможността едновременно с това да се проведе и конкурсът за избор на нов генерален директор на БНТ. 

Очаква се заедно с Константин Каменаров да си тръгне и Валери Запрянов, член на УС на обществената телевизия. 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти