Почина Джилберто Бенетон - един от основателите на "Бенетон"
23.10.2018 | 15:05
econ.bg
Почина Джилберто Бенетон - един от основателите на "Бенетон"
Джилберто заедно с братята си Карло и Лучано и сестра им Джулиана основаха едноименното предприятие Бенетон през 1965 г. в Понцано Венето, село в североизточната част на Италия

Джилберто Бенетон, един от основателите на прочутата едноименна модна марка, почина на 77-годишна възраст. "Джилберто Бенетон е починал вчера в дома си в Тревизо след заболяване", се казва в изявление на компанията Бенетон, съобщава БГНЕС.

В последните му мигове до него са били съпругата му Лала, дъщерите му Барбара и Сабрина и зет му Ермано. Според италианската преса здравето му се е влошило след смъртта на по-малкия му брат Карло през юли тази година. Допълнителен удар върху него беше и срутването на моста "Моранди" край Генуа в средата на август.

Именно Джилберто Бенетон беше представителят на фамилията в УС на компанията "Атлантия", концесионер на срутилия се мост. Той ще бъде запомнен като трудолюбив човек, който странеше от светската слава, за разлика от другите представители на прочутата фамилия. След смъртта му компанията "Бенетон" ще бъде оглавена от другите двама основатели - Джулиана и Лучано.

Джилберто заедно с братята си Карло и Лучано и сестра им Джулиана основаха едноименното предприятие Бенетон през 1965 г. в Понцано Венето, село в североизточната част на Италия. Джилберто Бенетон беше и вицепрезидент на компанията "Аутогрил" за заведения за бързо хранене край пътните артерии в страната.

Основен акционер в компанията е кланът Бенетон, който държи 50,1 процента от акциите. Той бе и в административните съвети на групите "Бенетон", "Атлантия", "Медиобанка", "Пирели" и "Алианц".

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти