Русия си има вече втора дама милиардер
21.02.2019 | 14:20
econ.bg
Русия си има вече втора дама милиардер
Собственичката на интернет магазина „Wildberries“ Татяна Бакалчук (43 г.) е втората в Русия доларов милиардер, сочат изчисления на сп. „Форбс“, според които състоянието на бизнес дамата възлиза на $1,2 млрд.

Собственичката на интернет магазина „Wildberries“ Татяна Бакалчук (43 г.) е втората в Русия доларов милиардер, сочат изчисления на сп. „Форбс“, според които състоянието на бизнес дамата възлиза на $1,2 млрд., предаде ТАСС.

„Нова оценка на стойността на компания позволява да се оцени състоянието й на над 1 милиард долара“, отбелязва списанието.

Тъй като компанията „Wildberries“ не е публична, нейната стойност се оценяваше въз основа на данни за обемите на продажбите и приходите,.

Интернет магазинът продава играчки, спортни и детски храни, електроника, книги. Приходите за 2018 г. са 1,7 млрд. долара.

Досега само Елена Батурина (55 г.) бе доларова милиардерка в Русия. В момента по-голямата част от бизнеса й обаче е изнесен в чужбина. Активите й са мрежа хотели в Ирландия, Чехия и Русия, проект в сферата на възобновяемата енергия в Италия, Кипър и Гърция и предприемаческа дейност в САЩ и ЕС. 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти