Уорън Бъфет вече е трети по богатство в света
26.03.2013 | 10:55
<p>Третият в класацията - Уорън Бъфет, собственик на холдинга Berkshire Hathaway, има 60,4 млрд. долара.</p>
Гуруто в инвестициите успя да надмине собственика на модната верига Zara Амансио Ортега

Инвеститорът Уорън Бъфет успя да се изкачи с едно стъпало нагоре в класацията на най-богатите в света. Милиардерът отново е на трето място по размер на богатството си, като в понеделник тази седмица надмина собственика на модната търговска верига Zara – Амансио Ортега.

След борсовата търговия в първия ден на тази седмица чистото богатство на Уорън Бъфет, собственик на холдинга Berkshire Hathaway, се оценява на 54,9 млрд. долара, информира сп. „Форбс“.

Същевременно богатството на Ортега е в размер на 54,5 млрд. долара.

Ортега и Бъфет си оспорват третото място в продължение на седмици, като дневната борсова търговия оказва значително влияние на пазарната цена на корпорациите и на двамата милиардери. В Ню Йорк акциите на Berkshire Hathaway поскъпнаха с 0,3%, а тези на Inditex – компанията-майка на Zara, отчетоха спад от 0,15% на борсата в Мадрид.

Сп. „Форбс“ отбелязва, че въпреки сегашната преднина на Бъфет, заради големия дял на двамата милиардери в техните компании и постоянно променящия се курс долар-евро, Ортега и Бъфет могат скоро отново да сменят местата си.

Припомняме, че от холдинговия конгломерат на магната Уорън Бъфет Berkshire Hathaway обявиха, че печалбата им за четвъртото тримесечие на 2012 г. се е покачила с 49%

Престижното списание обясни, че за миналата година най-богатият човек на планета е Карлос Слим.

Кои милиардери са в първата десетка по богатство може да видите тук.


Тази статия ви хареса? Присъединете се към Еcon.bg и във Facebook, за да следите всичко най-интересно за икономиката, предприемачеството, кариерата, личните финанси, политиката и обществото!

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти