Шефът на НАП-София Илиана Христова е предложена да оглави Застрахователния надзор
26.03.2019 | 12:20
econ.bg
Шефът на НАП-София Илиана Христова е предложена да оглави Застрахователния надзор
Професионалният път на Илиана Христова в последните 23 години е в Национална агенция за приходите, където последователно заема различни ръководни постове

Председателят на Комисията за финансов надзор Бойко Атанасов предлага Илиана Христова за свой заместник-председател, ръководещ управление "Застрахователен надзор", съобщи електронното издание ИНСМАРКЕТ.

Професионалният път на Илиана Христова в последните 23 години е в Национална агенция за приходите, където последователно заема различни ръководни постове. През 2013 г. поема ръководството на най-голямата териториална дирекция на НАП - ТД на НАП София. Икономическото образование на кандидата за шеф на Застрахователния надзор е по специалност "Икономика и организация на труда", което придобива в Университет за национално и световно стопанство.

В годините, в които Илиана Христова заема длъжността директор, ТД на НАП София рапортува преизпълнение на заложените цели за събираемост. Фокус в нейното управление са хората, мотивацията, развитието им и формирането на вътрешно-институционална принадлежност у служителите. В препоръката на председателя на КФН се казва, че Илиана Христова е доказан лидер със стратегическо и иновативно мислене. Стабилността, управлението на риска, превенцията и повишаване на нивото на осведоменост са основните елементи в работата ѝ. Тя вярва, че е необходимо да има последователност на процесите, отговорност и ефективност, за да бъдат постигнати устойчиви във времето резултати, базирани на прозрачност и законност.

Πo зaĸoн нoминaциитe зa зaмecтниĸ-пpeдceдaтeли нa KФH ce пpaвят пpeд Hapoднoтo cъбpaниe oт пpeдceдaтeля нa ĸoмиcиятa.

 

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти