Шефът на Осигурителния надзор поема временно и надзора на инвестиционната дейност
19.03.2019 | 15:55
econ.bg
Шефът на Осигурителния надзор поема временно и надзора на инвестиционната дейност
Преди броени дни парламентът единодушно избра за председател на Регулатора Бойко Атанасов, който бе зам.-шеф на Надзора и ръководител на инвестиционното управление

Комисията за финансов надзор определи зам.-председателя на КФН, ръководещ управление "Осигурителен надзор" - Диана Йорданова, за заместник, който да изпълнява правомощията на заместник-председател на КФН, ръководещ управление "Надзор на инвестиционната дейност". Съвместяването на длъжностите ще бъде до избирането от Народното събрание нов заместник-председател.

Преди броени дни парламентът единодушно избра за председател на Регулатора  Бойко Атанасов, който бе зам.-шеф на Надзора и ръководител на инвестиционното управление.

Към момента Комисията няма и редовно избран заместник  за управление "Застрахователна дейност", след като миналата година Ралица Агайн-Гури подаде оставка във връзка със скандала с фалита на ЗК "Олимпик". От 21.08.2018 г. изпълняващ правомощията на зам.-председател, ръководещ застрахователното управление, е Владимир Савов, който е член на КФН, подпомагащ политиката по анализ и оценка на рисковете на финансовите пазари, усъвършенстване на надзорната практика и защита интересите на инвеститорите, застрахованите и осигурените лица.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти