7 майки-милиардерки на 2013 г.
7
14.05.2013 | 14:00
<p style="margin-bottom: 0cm;"><strong>Лорейн Пауъл Джобс. </strong>Вдовицата на съоснователя на <span>Apple </span><span>Стив Джобс не разчита на парите и успеха на съпруга си. Освен майка на три деца тя е съосновател на компанията Terravera и е член на борда на директорите на Achieva. Разполага с лично състояние от над 10 млрд. долара.</span></p>
Кои са жените, на които финансовият успех не им пречи да създадат семейство

Днес майките-милиардерки несъмнено са много по-рядко срещни от бащите-милиардери. Статистиката на Форбс“ сочи, че приблизително 3300 души имат баща-милиардер, докато децата на супер богатите майки са само 305.

Тук дори да изключим петролните шейхове, които са известни с многодетните си семейства, броят на майките, които са направили сами състоянието си остава пренебрежимо малък на този на бащите. Едва 108 са милиардерките в класацията на „Форбс“, като само 20-на от богатите дами там са постигнали успех благодарение на собствените си знания и умения, а не са наследили богатството си от своите бащи, дядовци, съпрузи или... майки.

Някои от по-известните майки от този списък включват Сара Блейкли - основателката на компанията за бельо Spanx, Лорейн Джобс – вдовицата на Стив Джобс, изпълнителният директор на HP Мег Уитман и популярната водеща Опра Уинфри, която няма собствени деца, но отглежда дъщерята на дългогодишния си приятел Стедмън Греъм.

В галерията на Econ.bg можете да разгледате някои от най-богатите майки, чиито финансов успех не им пречи да създадат семейство.

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти