България е популярна дестинация за изгодни ол инклузив почивки на море
11.08.2017 | 10:10
econ.bg
България е популярна дестинация за изгодни ол инклузив почивки на море
Страната, която е член на Европейския съюз от 2007 г., предлага много повече от гигантски бетонни хотели и евтин алкохол, които до този момент привличаха предимно организираните туристи

България е популярна дестинация за търсещите изгодни ол инклузив почивки на море. Но една кратка разходка отвъд плажа е достатъчна, за да стане ясно, че черноморската страна има какво още да предложи на туристите, пише германският вестник Die Badische Zeitung, цитиран от агенция Фокус.

И през настоящия летен сезон плажовете на Испания, Италия и Гърция са препълнени, а Турция продължава да бъде избягвана от туристите, опасяващи се от нападения. Ето защо България все по-често попада във фокуса на летуващите. Страната, която е член на Европейския съюз от 2007 г., предлага много повече от гигантски бетонни хотели и евтин алкохол, които до този момент привличаха предимно организираните туристи.

В непосредствена близост до популярните черноморски курорти има редица забележителности, които може да зарадват туристите - като например византийски крепости и уникални скални пещери. Между тях се простира огромен зелен килим, изпъстрен с цветя в червено, жълто и лилава. А откриващото се небе е по-синьо, отколкото където и да е другаде по крайбрежието. И въпреки това гостите в районите, отдалечени на километри от плажовете, може да се преброят на пръстите на едната ръка.

Единственото, което се изисква от почиващите, дръзнали да разгледат природните красоти в крайбрежните райони на България, е нагласа за приключение и най-вече добро чувство за ориентация. 

Екопътеки и маркирани маршрути има в природния парк "Златни пясъци" или в планината Странджа. Проблемът е, че информационните табели са дефицит - очевидно липсва финансиране. Така една кратка разходка може да се превърне в истински преход за хората, които нямат опит с ориентацията в природата. Но пък компенсацията за лошо поддържаната инфраструктура е наистина невероятно красивата гледка на горите, които са дом за редица редки животински видове.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти