Гърция се очертава като най-популярната дестинация за почивка сред турците
31.08.2017 | 10:50
econ.bg
Гърция се очертава като най-популярната дестинация за почивка сред турците
Задоволителният баланс между цена и качество в Гърция е сред водещите фактори, които накланят везните в полза на страната при избора на почивка на турците

Гърция се очертава като най-популярната дестинация за почивка на гражданите на съседната й Турция, която определено също има какво да предложи на туристите, пише вестник "Хюрриет дейли нюз", цитиран от агенция "Фокус".

Задоволителният баланс между цена и качество в Гърция е сред водещите фактори, които накланят везните в полза на страната при избора на почивка на турците, които са уморени да плащат за посредствена храна и за по-скоро претенциозно, отколкото удобно настаняване, коментират от редакцията. Към това следва да се добави липсата на какъвто и е да е естетически вкус при обзавеждането на хотелите и, разбира се, силният шум.

В резултат на това все повече турски туристи се отправят към Гърция. Географската близост със страната със сигурност допринася допълнително за засиления поток. Пътуването от европейската част на Истанбул до в Александруполис, близо до границата, отнема около четири часа. Пътят трае само един час, ако бъде използван морски транспорт. Полетите до Солун или Атина са с времетраене от около два часа.

Гърция има какво да предложи на онези турци, които не искат да се впускат в различни кулинарни изживявания, харесват културното богатство на Гърция и следите от историческо турско наследство, което прави страната още по-привлекателна за тях. Не са малко и онези, които не пропускат да отбележат, че „ в Гърция е много по-чисто от Турция".

И не на последно място трябва да се посочи разликата в атмосферата в двете държави. Някои просто искат да се измъкнат от депресиращата обстановка в турските курорти. Гърция може и да не изживява най-бляскавите моменти от своята история, но това не се отразява на туристите, които посещават курортите й, коментират от редакцията.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти