Започва нова проверка на строежа край Алепу
05.03.2019 | 09:55
econ.bg
Започва нова проверка на строежа край Алепу
Целта на проверката е да установи дали се извършва само укрепване на брега или строителството на курортния комплекс, какъвто беше предварителният проект

По нареждане на Дирекция Национален строителен контрол, РДНСК в Бургас започва проверка по сигнали за извършвани строителни дейности в местността „Алепу“ край Созопол.

Целта на проверката е да установи дали се извършва само укрепване на брега или строителството на курортния комплекс, какъвто беше предварителният проект. Преди два дни от снимки в социалните мрежи се разбра, че на мястото се излива бетон. Сигнали за възобновяване на строителството, което беше временно спряно през януари, имаше още преди няколко седмици.

Тогава от ДНСК обясниха, че след временното спиране на строежа той е частично възобновен. Сега обаче от дирекцията ще направят проверка, за да се установи дали се извършва само укрепване на брега или не е спряно строителството на курортен комплекс.

В момента е в сила забрана за изграждането на сгради в защитената местност. В района действа свлачище и строителите имат разрешение единствено да укрепят земните маси.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти