Китайските туристи са втората най-многобройна група, посещаваща Антарктида
14.01.2019 | 15:15
econ.bg
Китайските туристи са втората най-многобройна група, посещаваща Антарктида
В същото време обаче популярността на ледения континент сред китайските любители на пътешествия очевидно е нараснала, тъй като за миналата година натам са заминали с близо 3000 души повече от 2017 г.

През миналата година Антарктида е била посетена от 8273-ма китайски туристи, което представлява 16% от общия брой на всички, а единствените, които са били повече са тези от САЩ, съобщиха от Международната асоциация на антарктическите туроператори (IAATO).

В същото време обаче популярността на ледения континент сред китайските любители на пътешествия очевидно е нараснала, тъй като за миналата година натам са заминали с близо 3000 души повече от 2017 г. Китайските туристи са прекарвали на Антарктида средно по 23 дни, за което са плащали между 50 000 и 110 000 юана.

От агенцията за онлайн резервации Ctrip, която предлага пакети за пътувания до Южния полюс, очакват догодина броят на китайските туристи там да надхвърли 10 000.

Данни на агенцията показват, че предпочитаното време за екскурзии сред ледовете е от ноември до март, като те са най-популярни между жителите на Шанхай, Пекин, Ханджоу, Гуанджоу, Чънду, Шънджън, Нанкин, Чунцин, Сиан и Ухан.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти