Курортите отбелязват Деня на снега с безплатни уроци през уикенда
18.01.2019 | 10:40
econ.bg
Курортите отбелязват Деня на снега с безплатни уроци през уикенда
Големите зимни курорти в България ще отбележат Световния ден на снега с безплатни уроци, състезания и атрактивни демонстрации. Боровец ще открие програмата в събота, а събитието на Витоша и Пампорово ще се проведе в неделя

Големите зимни курорти в България ще отбележат Световния ден на снега с безплатни уроци, състезания и атрактивни демонстрации. Боровец ще открие програмата в събота, а събитието на Витоша и Пампорово ще се проведе в неделя.

Началото на Боровец ще бъде дадено в 10 ч., като последното занимание за деца започва в 14 ч. Инструктори от "Бороспорт" ще водят безплатни уроци по ски и сноуборд, а организаторите обещават игри и забавления за цялото семейство.

През целия ден дневната лифт карта за деца до 13 години ще струва 1 лев. Между 11 и 12 ч. всеки, който иска да опита тръпката от състезанията по слалом, ще може да се спусне по трасе пред хотел "Рила".

В отбелязването на "Световния ден на снега" ще участва Планинската спасителна служба, от която ще демонстрират техники по безопасност в планината. Българската асоциация по ски свободен и екстремен стил ще организира търсене на съкровище, където ще демонстрират по интерактивен начин как се откриват хора, затрупани от лавина.

Програмата на Витоша ще започне в 12 ч. и ще продължи до 15 ч., като дейностите в неделя ще се проведат на писта за ски бягане "Универсиада", плац "Витошко лале" и ски зона "Алеко", съобщават организаторите от "Витоша ски".

Акцентът тази година е популяризирането на ски бягането като спорт, като професионални инструктори ще водят безплатните уроци. Програмата включва още открита тренировка по ски бягане, ходене със ски и снегоходки и др.

Гост на събитието ще бъде най-добрият български състезател в ски бягането Веселин Цинзов. Той е многократен балкански и републикански шампион в дисциплината, като представи страната на три олимпийски игри.

Пампорово ще отбележи Световния ден на снега в неделя от 10.30 ч. Организаторите виждат събитието, като една от основните мисии, която "да въведе децата в белите спортове и да ги приветства в снежната планина по възможно най-приятния и забавен начин".

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти