Продават италианско селце в Алпите в eBay
07.07.2014 | 11:16
Продават италианско селце в Алпите в eBay
Цената е 245 000 евро, а идеята е то да се превърне в туристическа атракция

Живописно италианско село в италианските Алпи е обявено за прoдажба в eBay. Стартовата му цена започва от едва 245 000 долара. В цялата оферта обаче има малка уловка. Повечето от от къщите са изоставени и в окаяно състояние, а ремонтът им би струвал стотици хиляди евро.

Едно от условията, за да се осъществи продажбата е къщите да запазят отличителните си архитектурни белези и да бъдат реставрирани съгласно местните традиции, пише британското издание "Телеграф".

Обявеното за продан село се намира в близост до националния парк „Гран Парадисо“. огромна защитена област с планински върхове и долини, обитавана от диви кози, диви антилопи и орли. Първоначално паркът е бил ловен резерват на крал Виктор Емануил II – първият италиански крал.

Идеята селото да бъде обявено за продажба в мрежата е на малцината останали жители, които се надяват по този начин да намерят купувач. Целта им е да го превърнат в туристическа атракция, превръщайки каменните къщи в хотели и ресторанти. Продажбата и евентуалното преустройство се подпомага националната организация на планинарите – UNCEM (National Union of Mauntain Communities).

Още по темата
Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти