Ураганът "Ирма" помете Барбуда и Сен Мартен
07.09.2017 | 09:15
econ.bg
Ураганът "Ирма" помете Барбуда и Сен Мартен
Загинал е най-малко един човек, а островът е напълно непригоден за живеене

Малкият карибски остров Барбуда е разрушен почти напълно от урагана Ирма, съобщи БНТ. Загинал е най-малко един човек, а островът е напълно непригоден за живеене. Щетите се оценяват на $150 млн. Рухнала е телевизионната кула на острова, поради което оттам дълго време нямаше никакви данни за ситуацията. На острова живеят само около 1500 души, но той е туристическа врата към най-живописните и чисти курорти и плажове на Карибите.

Шест са вече жертвите на северната част на съседния остров Сен Мартен, която принадлежи на Франция. Според местните власти 95% от френската част на острова, където живеят 37 000 души, е разрушена. Ирма достигна снощи и Пуерто Рико, като засегна най-тежко североизточното крайбрежие.

Във Флорида вече се предприемат мерки в очакване на Ирма. В Мексиканския залив край бреговете на Мексико набира мощ нова тропическа буря - Катя, която от вчера вече е категоризирана като ураган с ветрове от 120 км/ч и се очаква да се засили още през следващите 48 ч. А далеч на изток в Атлантическия океан друга тропическа буря - Хосе, също придоби силата на ураган, съобщи американският Център за наблюдение на ураганите в Маями.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти