Ангелкова: Доброто популяризиране превърна България в целогодишна туристическа дестинация
19.12.2016 | 16:00
econ.bg
Ангелкова: Доброто популяризиране превърна България в целогодишна туристическа дестинация
България предлага изключително много възможности и разнообразие, които популяризират нейните природни богатства, каза министърът в оставка

Tазгодишните резултати в туристическия бранш доказват, че България се превръща в целогодишна туристическа дестинация. Това каза министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова по повод връчването на първите Годишни награди в туризма тази вечер, пише Труд.

„Преди две години нашият кабинет създаде самостоятелно Министерство на туризма и още от самото му създаваме мислехме какъв стимул допълнително да предложим, така че максимално да насърчим всички, които работят в областта на туризма, да го правят с още по-голям хъс. Затова успяхме да организираме за първа година връчването на Годишни награди в туризма като идеята е те да се превърнат в традиция. Всички, които неуморно са работили през цялата година, за да направят страната още по-привлекателно място за туризъм, всички тези усилия са изключително важни“, каза още министър Ангелкова. По думите й за всички месеци април, май, септември, октомври, има ръст, което се дължи на по-доброто популяризиране.

„Знаете и за осемте културно-исторически дестинации, които Министерството на туризма изработи, за да подпомагат допълнително усилията на бранша и на общините да популяризират културно-историческите обекти на тяхна територия, включително специалните усилия, които прилага правителството в посока използване на минералните извори на пилотната програма, която МОСВ наскоро обяви, като това ще улесни допълнително общините. Допълнително се дава и 50% финансиране. Всички тези усилия дават своя резултат“, допълни Ангелкова.

Тя каза още, че гурме туризмът също е неразделна част от всеки от основните видове туризъм. България предлага изключително много възможности и разнообразие, които популяризират нейните природни богатства, каза министър Ангелкова.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти