Ангелкова се обяви за поскъпване на цените в българските хотели
14.02.2018 | 09:45
econ.bg
Ангелкова се обяви за поскъпване на цените в българските хотели
Като пример тя даде Амстердам, където някои хотели се около три пъти по-скъпи от тези в България. Ангелкова предупреди, че това лято се очаква поскъпване на нощувките по Черноморието

Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви пред Би Ти Ви, че е добре да се повишат цените в българските хотели. Това се отнасяло особено за хотелите от висока категория. По думите ѝ страната предлага много високо качество, а продължава да е на последно място в Европа по цени.

Като пример тя даде Амстердам, където някои хотели се около три пъти по-скъпи от тези в България. Ангелкова предупреди, че това лято се очаква поскъпване на нощувките по Черноморието.

Тя допълни, че не са обсъждали с вицепремиера Валери Симеонов концесиите на плажовете. Съпредседателят на "Обединени патриоти", който отговаря за туризма, обяви преди време, че плажните ивици се държат основно от групировки, свързани с прехода. Той дори посочи конкретно кои са концесионери на основните плажове. Ангелкова уточни, че "няма данни такива хора да притежават плажовете".

Тя определи като абсурд информацията, че с новия устройствен план на природен парк "Пирин" ще се позволи застрояването на 48% от неговата територия. По думите ѝ това представлява площта на София, Пловдив и Варна, взети заедно.

Ангелкова каза още, че ще се ремонтират спортно-технически съоръжения и в Стара планина, Витоша, Рила и Родопите, като посочи курортите Боровец и Пампорово като места, където този процес трябва да започне възможни най-скоро.

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти