Заменки, офшорки и сметки нямам, обяви Борисов
23.05.2019 | 10:30
econ.bg
Заменки, офшорки и сметки нямам, обяви Борисов
Заменки, офшорки и сметки нямам и всичко това е проверявано, проверявано, проверявано", каза днес в сутрешния блок на "Нова телевизия" премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Повод за думите му бяха атаките от БСП в последните дни

Заменки, офшорки и сметки нямам и всичко това е проверявано, проверявано, проверявано", каза днес в сутрешния блок на "Нова телевизия" премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Повод за думите му бяха атаките от БСП в последните дни.

"Човекът, който спря заменките в София, е Бойко Борисов", каза още лидерът на ГЕРБ. Поводът беше твърдение на Елена Йончева от БСП, че негов братовчед е направил изгодна сделка с общински имот, когато Борисов е бил кмет.

Премиерът уточни, че заменката, която се цитира, е направена през октомври 2006 година, а към този момент подобни сделки са одобрявани от Столичния общински съвет. Борисов припомни, че по това време в него мнозинство са имали БСП. За втори път тази седмица Бойко Борисов обясни, че не поддържа връзки с братовчедите си.

По повод твърденията на Елена Йончева, че не е декларирал къща, построена в границите на имота му в Банкя, за която като доказателство се показва сателитна снимка, премиерът каза, че става въпрос за една стая, направена на мястото на обора. "Това е един и същ имот, където съм се родил, където живея и където ще умра", каза още лидерът на ГЕРБ.

Той повтори тезата си, че БСП работи с прийоми на КГБ, като се смесват малко истински твърдения с много лъжи. "Започнаха с имение в Лос Анджелис. След това казаха, че дъщеря ми, която по това време беше в осмия месец, е карала "Бугати" с 300 км/ч. После беше островът в Гърция, къщата в Барселона. Всичко е лъжа", обобщи Бойко Борисов. Той посочи, че в Барселона е бил веднъж в живота си - като кмет и е гостувал на кмета на каталунската столица.

"Падението на тези женици е голямо. Не са лоши жени, със сигурност, но тази омраза откъде се яви... Все едно свършва светът. Не, не свършва и в понеделник ще сме живи и здрави", каза Борисов, визирайки атаките, които получава от Корнелия Нинова и Елена Йончева.

Той се възмути, че точно БСП - "наследници на партията, отнемала имоти", говорят за справедливост. "Когато се захващам с нещо, го правя на гола поляна." И припомни, че така било с карате клуба, охранителната му фирма ИПОН и партия ГЕРБ.

Пред "Нова телевизия" Борисов обяви, че най-много се срамува от апартаментния скандал, а евроизборите нямат отношение към бъдещето на управляващата коалиция.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти