Карадайъ: Ние сме задали формулата за стабилността в България
27.03.2017 | 00:05
econ.bg
Карадайъ: Ние сме задали формулата за стабилността в България
Според него засега е рано да се коментират бъдещи управленски формули и Движението ще направи по-задълбочен анализ, след като излязат окончателните резултати от вота

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ изрази надежда, че партията на Бойко Борисов е направила своите изводи от недовършените си мандати и посочи, че сега е много важно в страната да има стабилност, а "ние сме задали формулата на стабилността в България".

"Ние от ДПС се надяваме ГЕРБ да са си взели поука от двата им недовършени мандата. Защото за последните няколко години имаме три кабинета, които подадоха оставка. Според нас проблемът е във формулата за съставяне на мнозинствата в Народното събрание. От сегашна гледна точка бихме потвърдили, че сега е много важно в България да има стабилност и сигурност. За да има стабилност – ние сме задали формулата за стабилността в България, а тя е ценностно мнозинство на база сходства в програмите", заяви Карадайъ на брифинг в нощта на изборите.

Според него засега е рано да се коментират бъдещи управленски формули и Движението ще направи по-задълбочен анализ, след като излязат окончателните резултати от вота. Лидерът на ДПС поздрави ГЕРБ и БСП с резултатите от парламентарните избори, както и гражданите, които участваха във, гласувалите за ДПС и онези, "които искаха да участват на изборите и да упражнят конституционното си право, но не успяха за съжаления". Посочи, че структурите на ДПС в страната са изнесли една нелека битка.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти