Лагард призова Г-20 да предотврати ескалацията на търговския протекционизъм
16.03.2018 | 11:45
econ.bg
Лагард призова Г-20 да предотврати ескалацията на търговския протекционизъм
В статия в страницата на МВФ Лагард посочва, че въпреки добрата тенденция на световния икономически растеж, все още съществуват рискове от спад, като например свиване на глобалната търговия, дисбаланс на финансовия пазар

Вчера директорът на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард призова ръководителите на Г-20 да си сътрудничат, за да се намалят търговските препятствия, предотвратят ескалацията на търговския протекционизъм и защитят възстановяването на световната икономика.

В статия в страницата на МВФ Лагард посочва, че въпреки добрата тенденция на световния икономически растеж, все още съществуват рискове от спад, като например свиване на глобалната търговия, дисбаланс на финансовия пазар, несигурност в геополитиката и др.

Тя заяви още, че на заседанието на равнище финансови министри и директори на централни банки на Г-20 в Буенос Айрес следващата седмица, фокусът в дискусиите по политиката ще бъде предотвратяване на възможния спад на глобалната икономика. Директорът на МВФ добави още, че икономическата история на света ясно е доказала, че търговската война вреди на растежа и в тази борба победители няма.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти