Меркел: Все още има време да се намери решение за Брекзит
06.02.2019 | 09:55
econ.bg
Меркел: Все още има време да се намери решение за Брекзит
Тя подчерта пред ръководителите на японски и германски компании, че бизнесът, който много често е притиснат от времето и трябва да достави своите стоки навреме, не може да си позволи дълги митнически процедури

Все още има време да се намери решение за напускането на Европейския съюз от Великобритания. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел, която е на посещение в Япония.

Тя подчерта пред ръководителите на японски и германски компании, че бизнесът, който много често е притиснат от времето и трябва да достави своите стоки навреме, не може да си позволи дълги митнически процедури.

„От политическа гледна точка има още време. Два месеца не са дълъг период, но все още има време и то трябва да се използва от всички страни”, заяви германската канцлерка.

Меркел призна, че проблемът с така наречения бекстоп, свързан с границата между Северна Ирландия и Ирландия, допълнително „усложнява” преговорите.

„Но това решение зависи от въпроса какви ще бъдат взаимоотношенията между Великобритания и ЕС и какъв вид търговски договор ще се подпише”, добави канцлерът. Прехвърляйки топката към Лондон тя заяви, че „ще е много важно за нас да знаем как точно британската страна вижда бъдещите си взаимоотношения с Европейския съюз”. 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти