ООН: Едностранните санкции на САЩ нарушават действащите международни принципи
08.05.2019 | 14:20
econ.bg
ООН: Едностранните санкции на САЩ нарушават действащите международни принципи
Джазайри заяви, че действията на САЩ игнорират националния суверенитет, правата на човека, както и правото на търговски контакти с трета страна. Това се превръща в заплаха за мира и сигурността по света

Специалният докладчик на Организацията на обединените нации за отрицателното въздействие на едностранните принудителни мерки върху упражняването на правата на човека Идрис Джазайри публикува в Женева декларация, в която каза, че неотдавна едностранно наложените от САЩ санкции върху Куба, Венецуела и Иран нарушават действащите международни принципи и е възможно да доведат до безпрецедентни хуманитарни бедствия.

Джазайри заяви, че действията на САЩ игнорират националния суверенитет, правата на човека, както и правото на търговски контакти с трета страна. Това се превръща в заплаха за мира и сигурността по света. Международната общност трябва да положи общи усилия за диалог със съответните страни, за да се потърси начин за разрешаване на въпроса според духа и принципите, залегнали в „Устава на ООН", каза още докладчикът.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти