Петър Чобанов: Българската икономика има нужда от реформи, за да генерира растеж
17.08.2018 | 14:40
econ.bg
Петър Чобанов: Българската икономика има нужда от реформи, за да генерира растеж
Според Чобанов са необходими реформи, ясни цели и стратегия за увеличаване на потенциала на растеж на българската икономика, а ситуацията в Турция може да се използва като предупреждение и за България

Какви са последните макроикономически данни за България и какво отражение може да има сривът на турската лира за България. Отговор на тези и още въпроси даде бившият финансов министър Петър Чобанов в студиото на „В развитие“ - предаването за актуална информация за пазарите, политическите и икономическите процеси у нас и по света, по Bloomberg TV Bulgaria.

Според Чобанов са необходими реформи, ясни цели и стратегия за увеличаване на потенциала на растеж на българската икономика, а ситуацията в Турция може да се използва като предупреждение и за България.

„Влошаването на търговските отношения между двете страни може да доведе до негативни последици за България. Вече сме свидетели на търговски дефицит между двете страни, а доскоро имаше излишък.

Финансовата система също поражда своите опасения за евентуално влошаване на европейските банки с експозиции в Турция. Важни са и очакванията към Турция и мащабите на икономиката ѝ. Стабилността на Турция е важна за икономическата стабилност на цяла Европа“, заяви Чобанов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти