Вашингтон представи своя вариант за разрешаване на конфликта между Палестина и Израел
26.06.2019 | 13:15
econ.bg
Вашингтон представи своя вариант за разрешаване на конфликта между Палестина и Израел
Целта на американския план е да бъде постигнато двукратно увеличение на БВП на Палестина, създаване на 1 милион работни места в автономията, намаляване равнището на безработица под 10%, а бедността – с 50%

Вчера в столицата на Бахрейн, Манама, бе открит икономически симпозиум под мотото „Мир за просперитет", организиран от САЩ и арабското емирство. На него съветникът на американския президент Джаред Къшнър представи новия план на Вашингтон за разрешаване конфликта между Палестина и Израел.

Според него, постигането на единодушие по икономическото развитие е предусловие за мира между Палестина и Израел. Целта на американския план е да бъде постигнато двукратно увеличение на БВП на Палестина, създаване на 1 милион работни места в автономията, намаляване равнището на безработица под 10%, а бедността – с 50%.

Същевременно Къшнър посочи, че „без устойчив и справедлив политически вариант", в Палестина няма да се осъществи икономическият ръст и просперитет, но добави, че на настоящия симпозиум няма да се разглеждат политически въпроси.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти