Гръцките фермери не отстъпват, готвят нови блокади
15.02.2019 | 15:55
econ.bg
Гръцките фермери не отстъпват, готвят нови блокади
Според информация, мобилизираните земеделски производители и животновъди се очаква да напуснат утре на базата на блоковете, като ги подновят за следващ период. Както се казва, мобилизацията няма да спре, но ще продължи под друга форма

Решени да продължават с блокадите в страната с настояване за справедливи решения са фермерите от Централна и Западна Македония след срещата им с правителствените служители вчера, на която не постигнаха консенсус, съобщава списваният в южната ни съседка в. "Български новини".

Чрез създаване на селски блокади в северните части на страната или чрез други видове мобилизация, те уверяват, че ще продължат да се борят, заяви президентът на Земеделската кооперация за зърнени храни и животински продукти в Кастория, Димитрис Мосхос.

„Труден разговор, който не доведе до нищо положително или съществено“, отбеляза след вчерашната среща на делегацията на членовете на Пан-гръцкия комитет на блоковете с членовете на гръцкото правителство, генералният секретар на Селската асоциация на Верея Теодорос Папаконстантину.

Според информация, мобилизираните земеделски производители и животновъди се очаква да напуснат утре на базата на блоковете, като ги подновят за следващ период. Както се казва, мобилизацията няма да спре, но ще продължи под друга форма.

Недоволните са земеделци настояват за данъчни облекчения, минимални цени на някои земеделски продукти и намаляване на производствените разходи.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти