Еврокомисията отлага процедурата спрямо бюджетния дефицит на Италия
24.06.2019 | 13:15
econ.bg
Еврокомисията отлага процедурата спрямо бюджетния дефицит на Италия
Според източници на "Файненшъл таймс", запознати с въпроса, подобно отлагане може да даде на Рим време да приведе своите планове за бюджетните разходи в съответствие с препоръките на Брюксел

Европейската комисия ще отложи официалното стартиране на дисциплинарна процедура срещу Италия във връзка с фискалната политика на страната, съобщава "Файненшъл таймс". Това дисциплинарно производство трябваше да започне преди заседанието на централния орган на Европейския съюз във вторник (25-и юни).

Според източници на "Файненшъл таймс", запознати с въпроса, подобно отлагане може да даде на Рим време да приведе своите планове за бюджетните разходи в съответствие с препоръките на Брюксел.

По-рано този месец Европейската комисия предупреди, че Италия се нуждае от "съществена" корекция на дефицита за тази и за 2020-а година, като изпрати официално писмо на управляващите в Рим, отбелязвайки, че страната е в нарушение на фискалните правила на ЕС с оглед на растящия държавен дълг, което оправдава стартирането на дисциплинираща процедура спрямо трета по сила икономика в еврозоната.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти