Индексите на "Уолстрийт" продължават да записват ръстове
19.07.2018 | 10:45
econ.bg
Индексите на "Уолстрийт" продължават да записват ръстове
Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average нарасна с 79 пункта до 25 199,36 пункта, като в рамките на индекса най-добре се представиха UnitedHealth и Caterpillar

Индексите на "Уолстрийт" приключиха борсовата сесия в сряда на зелена територия, като най-добре се представи банковият сектор, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average нарасна с 79 пункта до 25 199,36 пункта, като в рамките на индекса най-добре се представиха UnitedHealth и Caterpillar. Широкият показател S&P 500 се повиши с 0,22% до 2 815,62 пункта, след като финансовият сектор напредна с 1,4%. Технологичният измерител Nasdaq остана почти без промяна - на ниво от 7 854,44 пункта.

Акциите на Morgan Stanley поскъпнаха с 2,6%, след като компанията отчете по-добри от очакваните печалба и приходи за тримесечието. Книжата на Bank of America, Citigroup, и J.P. Morgan Chase също повишиха стойността си.

Компаниите Transports CSX и United Continental обявиха по-добри от очакваните печалби и продажби, което повиши стойността на книжата им съответно с 5,8% и 8,4%. Тяхното представяне подкрепи индустриалния сектор, който нарасна с 1,1%, а и индексът Dow Transports се придвижи във възходяща посока с 2,2%. 

Анализаторите очакват печалбите на компаниите от S&P 500 да се повишат с 20% през второто тримесечие на 2018 година. Към момента само 9% от дружествата от широкия показател са обявили резултатите си, като печалбите им растат с 22,1%.

Акциите на Netflix поевтиняха с 1,4%, губейки от стойността си за втори пореден ден, след като компанията отчете по-слаб от очакваното ръст на абонатите за тримесечието. Книжата на Amazon се понижиха след приключването на Prime Day.

Междувременно стана ясно, че новозапочнатите жилища в САЩ са намалели значително през юни, след като постигнаха солиден растеж предходния месец на фона на свиването на строителството на еднофамилни жилища и апартаменти спрямо май.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти