КЕВР ще обсъди процедурата за договори за пренос на газ от турската до сръбската граница
19.12.2018 | 09:55
econ.bg
КЕВР ще обсъди процедурата за договори за пренос на газ от турската до сръбската граница
Владимир Малинов допълни, че 2,8 милиарда лева ще са необходими за изграждането на инфраструктурата, по която ще тече газ, независимо от неговия произход

В Комисията за енергийно и водно регулиране ще бъде обсъдена процедурата, която ще даде възможност на "Булгартрансгаз" да сключи договори за пренос на природен газ от турската до сръбската граница на страната ни. Това каза за "Хоризонт" изпълнителният директор на газовата компания Владимир Малинов.

"В случай, че процедурата, която ще проведем. бъде успешна, това ще ни даде възможност да преминем в следващата фаза - изграждане на необходимата инфраструктура. Тази инфраструктура е част от разширението н модернизацията на газопреносната мрежа на "Булгартрансгаз". Това е част от концепцията за газов хъб "Балкан", посочи той.

По отношение на количествата, това, което сме предвидили, е 56,4 милиона да бъде максималният капацитет природен газ, който на дневна база да може да постъпва на територията на България от българо-турската граница. Максималният изходен капацитет от България към Сърбия е в размер на 38 милиона кубични метра на ден."

Владимир Малинов допълни, че 2,8 милиарда лева ще са необходими за изграждането на инфраструктурата, по която ще тече газ, независимо от неговия произход.

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти