Китай очаква САЩ да покажат решимост за сключване на взаимноизгодно споразумение
17.07.2019 | 15:05
econ.bg
Китай очаква САЩ да покажат решимост за сключване на взаимноизгодно споразумение
На 16 юли американският президент Доналд Тръмп каза, че има още дълъг път до сключване на споразумение с Китай. При необходимост Вашингтон ще увеличи митата върху вноса от Китай на стойност 325 милиарда долара

Китай настоява за разрешаване на търговските търкания със САЩ чрез диалог и показва искреност в консултациите, но Вашингтон също трябва да демонстрира желание за сключване на взаимноизгодно търговско споразумение въз основа на уважението и равенството, заяви днес говорителят на Министерството на външните работи Гън Шуан на редовната си пресконференция.

На 16 юли американският президент Доналд Тръмп каза, че има още дълъг път до сключване на споразумение с Китай. При необходимост Вашингтон ще увеличи митата върху вноса от Китай на стойност 325 милиарда долара.

В тази връзка, Гън Шуан заяви: „Сътрудничеството между китайските и американски компании е взаимноизгодно. В Осака Тръмп обеща пред Си Дзинпин, че ще позволи на американските компании да доставят продукти на „Хуауей". В момента светът очаква да види дали Вашингтон ще изпълни своето обещание. Пекин се надява САЩ да спрат неоснователните санкции срещу китайските компании и да работят за развитието на търговско-икономическото сътрудничество между двете държави", добави той.

 

 

 

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти