МВФ призова за възстановяване на световната търговска система
02.10.2018 | 11:55
econ.bg
МВФ призова за възстановяване на световната търговска система
Лагард призова различните страни да положат усилия за изграждане на по-силна, справедлива и отговорна бъдеща световна търговска система, с цел да се гарантират интересите на всички страни, както и да се спазват правилата

От 8 до 14 октомври на индонезийския остров Бали ще се проведе есенната сесия на Международния валутен фонд (МВФ) и Световната банка. По този повод директорът на МВФ Кристин Лагард произнесе реч, в която разясни икономическата ситуация, предизвикателствата и рисковете, пред които е изправен светът, както и зададе тон за предстоящата годишна сесия.

Тя посочи, че икономическият растеж се намира на най-високото си ниво от началото на икономическата криза. Но има и знаци, че е в безизходица, тъй като растежът на различните страни не е на едно и също равнище. Търговските бариери се превръщат в нова реалност, което вреди не само на търговските действия, но и на инвестициите и производството, тъй като несигурността продължава да расте.

Лагард призова различните страни да положат усилия за изграждане на по-силна, справедлива и отговорна бъдеща световна търговска система, с цел да се гарантират интересите на всички страни, както и да се спазват правилата.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти