Рим готви стратегия за избягване на наказателните мерки на ЕС за свръхдефицита
11.06.2019 | 17:15
econ.bg
Рим готви стратегия за избягване на наказателните мерки на ЕС за свръхдефицита
Коалиционните лидери в Италия са постигнали съгласие относно необходимостта за избягване на дисциплинарни мерки от страна на ЕС заради прекомерния дълг и влошаващия се бюджетен дефицит на страната

Коалиционните лидери в Италия са постигнали съгласие относно необходимостта за избягване на дисциплинарни мерки от страна на ЕС заради прекомерния дълг и влошаващия се бюджетен дефицит на страната. Това стана ясно късно снощи на среща при министър-председателя Джузепе Конте с неговите подгласници и министри в правителството -  лидерите на партиите "Лига" и "Движението 5 звезди"  Матео Салвини и Луиджи ди Майо.

На срещата е било решено да се изготви стратегия, за да бъде избегната процедурата за наказателните мерки чрез създаване на бюджетен пакет, който да бъде обсъден с финансовия министър Джовани Триа и след това представен в Европа.

Според Салвини това би могло да стане чрез осигуряване на икономическо развитие, трудова заетост и по-ниски данъци, а  Ди Майо уточни, че всичко е наред и правителството продължава работата си.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти