След три месеца бойкот БСП се връща в парламента
29.05.2019 | 09:55
econ.bg
След три месеца бойкот БСП се връща в парламента
Днес депутатите от БСП решават кога да се върнат в парламента. Това бе решено на извънредния Национален съвет на партията снощи. Парламентарната група на левицата е извън Народното събрание от средата на февруари

Днес депутатите от БСП решават кога да се върнат в парламента. Това бе решено на извънредния Национален съвет на партията снощи. Парламентарната група на левицата е извън Народното събрание от средата на февруари.

Като причина да напуснат парламента от БСП обявиха в позиция през февруари, че „Народното събрание в лицето на представителите на ГЕРБ, ДПС и НФСБ прие промени в изборното законодателство, които нарушават законността, свободния избор на българските граждани и гаранциите за честни избори.“ Тази сутрин предстои заседание на ПГ на „БСП за България“, на което ще се реши сряда или четвъртък ще е връщането в зала.

Националния съвет на БСП е взел решение снощи парламентарната група на „БСП за България“ да внесе ново антикорупционно законодателство и промени в Закона за съдебната власт. Вчера лидерът на партията Корнелия Нинова подаде оставка като председател заради резултата от евроизборите. Оставка подаде и шефът на предизборния щаб на БСП Георги Свиленски.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти