Собственикът на Amazon Джеф Безос загуби 19 млрд. долара за 2 дни
31.10.2018 | 10:25
econ.bg
Собственикът на Amazon Джеф Безос загуби 19 млрд. долара за 2 дни
Сега богатството на Безос се оценява на 128,1 милиарда долара. Въпреки загубите, милиардерът запазва първото си място в списъка на най-богатите хора в света, става ясно от Bloomberg Billionaires Index

Собственикът и ръководител на Amazon Джеф Безос през последните два дни е загубил 19,2 милиарда долара заради намаляването на цената на акциите на неговата компания, предаде агенция „Блумбърг“. Бизнесменът оглавява рейтингът на най-богатите хора по света.

Акциите на компанията за онлайн продажби се понижиха на 26 октомври със 7,8%, а на 29 октомври – с още 6,3%. Инвеститорите са разочаровани от резултатите на компанията, от които става ясно, че продажбите за тримесечието са под очакваните. Поевтиняването на книжата беше подкрепено и от волатилността на световните фондови пазари. Загубата от 19,2 милиарда долара за два дни се превърна в нов рекорд за такъв кратък период.

Сега богатството на Безос се оценява на 128,1 милиарда долара. Въпреки загубите, милиардерът запазва първото си място в списъка на най-богатите хора в света, става ясно от Bloomberg Billionaires Index (BBI).

Предишният рекорд за двудневно понижаване на паричното състояние държеше основателят на социалната мрежа Фейсбук Марк Зукърбърг. През юли той загуби 16,5 милиарда долара. През септември Amazon стана втората американска компания, чиято капитализация надхвърли трилион долара. През август това ниво беше достигнато от „Епъл“.

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти