Топлофикациите също поискаха поскъпване на услугите си от началото на юли
18.04.2018 | 09:25
econ.bg
Топлофикациите също поискаха поскъпване на услугите си от началото на юли
Най-голямо поскъпване на услугата са планирали дружествата във Варна, Враца и Разград

Комисията за енергийно и водно регулиране публикува снощи на интернет страницата си информация и за исканото поскъпване на парното и топлата вода от дружествата в сектор "Топлоенергетика". Исканията на компаниите са за нови цени на топлинната енергия и за преференциалните цени на изкупуване на електрическата енергия, произведена по комбиниран начин за регулаторния период 1.07.2018 – 30.06.2019 г.

Освен цялостната документация на топлоенергийните дружества по заявленията им за цени от 1.07.2018 г., на интернет страницата на КЕВР е публикувана и Сравнителна таблица за предлаганото от тях изменение на сега действащите цени.

Ценовите заявления на дружествата в сектор "Топлоенергетика" са достъпни на интернет страницата на регулатора, като могат да бъдат видяни и на този линк. 

От подадените заявления става ясно, че столичната "Топлофикация София" е поискала минимално увеличение на цената на топлата вода с 4,05% от 1 юли. Ударно увеличение на цената на топлата вода и парното са поискали топлофикационните дружества във Варна, Враца и Разград. Единствено "Топлофикация Перник" е поискала намаление на цената на парното с 6%, вероятно с идеята да омилостиви клиентите си, които изкараха немалка част от зимата със студени радиатори.

Вчера КЕВР публикува и заявленията за промяна на цените в сектор "Електроенергетика".

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти