Фандъкова и пътните шефове ще обсъждат как ще се ползва скоростната тангента
02.01.2019 | 10:50
econ.bg
Фандъкова и пътните шефове ще обсъждат как ще се ползва скоростната тангента
Проблемът възникна след като с решение на правителството от декември пътят Калотина - София бъде кръстен магистрала "Европа", като част от нея е и Северната скоростна тангента на столицата

Кметът на София Йорданка Фандъкова и ръководството на агенция "Пътна инфраструктура" ще обсъдят днес дали Северната скоростна тангента на София може да бъде изключена от списъка на пътищата, за които се изисква винетен стикер за леките автомобили.

В профила си във "Фейсбук" преди ден Фандъкова изрази надежда, че такова споразумение ще бъде постигнато още днес. "Уверена съм, че с АПИ ще намерим законен начин за промяната и тя ще е в полза на софиянци. Северна скоростна тангента е изключително важна за извеждане на трафика от центъра на града, в това число и на тежкотоварните автомобили. С оглед намаляване на задръстанията в града и подобряване на качеството на въздуха в София", написа Фандъкова.

Проблемът възникна след като с решение на правителството от декември пътят Калотина - София бъде кръстен магистрала "Европа", като част от нея е и Северната скоростна тангента на столицата.

Първоначално беше обявено, че отсечката ще се ползва с винетка от 1 януари, но след недоволство на граждани беше обявен гратисен период. Най-силно засегнати биха били жителите на северните предградия на София. БСП пък използва случая да организира протести заради новото плащане и така да започне годината, в която в страната предстоят местни избори.

 

Водещи
Всички материали
Най-четени
Aкценти